dimecres, 27 de febrer del 2008

Des de Terrassa també abstenció


Campanya Tarrasencaper l'abstenció activa

9 DE MARÇ: RAONS PER NO VOTAR



1. PERQUÈ AIXÒ NO ÉS DEMOCRÀCIA: quan un sistema electoral es basa en grans despeses i finançaments opacs, retroalimentant-se a través de fons públics (fundacions i pagament per vots aconseguits), quan la llei electoral beneficia els partits grans i tendeix al bipartidisme, quan s’il.legalitzen candidatures populars, mentre que partits feixistes poden presentar-se i actuar amb total impunitat o quan milers de persones pel sòl fet d’haver nascut fora d’aquí no poden votar tot i viure i treballar aquí… creiem que no es donen condicions democràtiques i per tant no podem parlar d’eleccions lliures.

2. PERQUÈ ELS PAÏSOS CATALANS NO SOM ESPANYA: aquestes eleccions inclouen el poble català (a excepció de la Catalunya Nord, sota ocupació francesa) dins d’un marc territorial imposat: el de l’Estat espanyol. Coherents amb la defensa dels drets col.lectius i el dret dels pobles a decidir el seu futur, apostem per l’exercici de l’Autodeterminació com a via per a superar marcs territorials i jurídics imposats.

3. I PERQUÈ APOSTEM PER LA DEMOCRÀCIA POPULAR: per una democràcia que suposi posar la vida social, política i econòmica del país en mans de la majoria de la població, més enllà de votacions cada 4 anys. Perquè creiem que no existeix democràcia quan els drets laborals resten inculcats o quan els sous pugen per sota de la inflació, quan els drets polítics són negats (com en el cas dels més de 20 antimonàrquics cridats a judici pel fet d’utilitzar el dret d’expressió…) o quan no gaudim dels drets socials que ens diuen que estan garantits (dret a l’habitatge, a l’avortament o l’educació pública i de qualitat). Per això no restarem creuats de braços, ni adoptarem actituds passotistes: la nostra resposta és l’abstenció activa, i continuarem treballant per a construir una alternativa política.

Per aquestes i d’altres raons, la Campanya per l’ABSTENCIÓ ACTIVA et crida a no votar a les eleccions al Congrés i Senat espanyols el proper 9 de març.


Perquè només lluitant conquerirem els nostres drets, com a poble i com a treballadores i treballadors.


EL 9 DE MARÇ NO VOTIS!